Hero Small
Hero Small

Laddbox

Nihlén Elmontage installerar laddboxar för elbilar till ett fast pris

Från oss kostar en genomsnittlig installation av laddbox Zaptec 7000 kr inkl moms efter skattereduktion (Grön Teknik). Komplett arbete inklusive laddbox och material. Kontakta oss för en kostnadsfri offert som är unik för just dina behov.

Ladda din elbil eller laddhybrid säkert och snabbt hemma med en fast installerad laddbox, där arbetet är utfört av en auktoriserad elektriker. Laddboxen har ett uttag som är anpassat för laddning av elfordon vilket är en säkrare laddningsmetod eftersom laddboxen är utvecklad för att klara hög belastning under längre tid.  Laddningen går dessutom snabbare med en laddbox än med ett vanligt vägguttag då man kan ladda med högre effekt. Undvik därför att ladda långsamt och otillförlitligt i vanliga vägguttag. Elsäkerhetsverket avråder dessutom från att regelbundet ladda elbilen i vanliga vägg- och motorvärmaruttag.

Information från Elsäkerhetsverket:
”Vanliga vägg- och motorvärmaruttag (Schuko) är inte gjorda för elbilsladdning och klarar inte återkommande hög belastning under lång tid. Förlängningssladd ska inte användas då det finns risk att säkringen inte skyddar på rätt sätt. Hamnar dessutom kontrollbox eller förlängningssladd på marken kan dessa lätt skadas. Använd ingen utrustning mellan uttaget och laddkabeln.”

Läs mer på Elsäkerhetsverkets hemsida

För att förhindra att laddboxen löser ut huvudsäkringarna vid laddning kan man installera en lastbalanserare. En lastbalanserare läser av den totala elförbrukningen i hushållet och reglerar laddboxens effekt för optimal laddning.

Vår målsättning är att vara det ledande företaget inom installation av laddboxar i Göteborg med omnejd och har i dagsläget (nov 2022) installerat över 1500 st laddboxar.

Vi utför arbeten åt såväl privatpersoner och företag. Vi utför även kompletta arbeten inklusive schakt och asfaltering i samband med våra arbeten. I samband med laddboxinstallationen utför vi även vanliga elinstallationer vid behov.

Sex av våra egna servicebilar är elbilar av märket Nissan e-NV200. Dessutom har vi 3 st Tesla Model S och 1 st Tesla Model 3 i företaget. Vi lägger stora resurser på vårt miljöarbete och utöver intresset för elbilar har vi solpaneler på taket på våra lokaler och utför även installation av detta.

Vi är certifierade installatörer av Tesla för deras Wall Connector men vi installerar samtliga typer av laddboxar. Vi har även ett nära samarbete med Tibber och Efuel. Om ni har önskemål gällande andra laddboxar så går det självklart också bra! 

Märken på elbilar som våra kunder har är bland annat: Tesla Model S, Tesla Model X, Tesla Model 3, Volkswagen e-golf, Renault Zoe, BMW i3, Nissan Leaf, Hyundai Ionic, Volvo X90, Volvo XC60, Mitsubishi Outlander Phev, Toyota Prius, Mini Cooper Countryman och Nissan e-NV200.

Gå gärna in på vår Facebook-sida för bilder på utförda laddboxinstallationer

Bidrag till laddstation från Skatteverket

Genom “Grön teknik-bidraget” från Skatteverket kan du som privatperson få bidrag upp till 50% och högst 50 000 kr av de totala material- och arbetskostnaderna.  Läs mer på Skatteverkets hemsida

Kontakta oss för ett kostnadsfritt besök där vi går igenom era önskemål och tar fram en offert på er laddboxinstallation.

 

Vanliga frågor

Vilket fabrikat rekommenderar ni?
Vi rekommenderar laddbox Zaptec som är smidig, lätt att hantera, driftsäker och mycket populär bland många av våra kunder. Vi installerar även Tesla Wall Connector.

Behöver man en lastbalanserare?
Många tror att lastbalanserare är ett måste, men så är inte fallet alla gånger. Beroende på elkonsumtion och laddningsbehov kan man klara sig utan, till exempel genom att enbart ladda bilen på natten med lägre effekt. Finns det en port på elmätaren där vi kan installera en lastbalanserare går det enkelt för oss att göra det. Saknas port för detta kan vi självklart genomföra installationen ändå, men då till en högre kostnad.

Vilka avdrag kan man få med en laddbox?
Via Skatteverket kan privatpersoner få 50% skattereduktion (Grön Teknik) för arbetstid och material vid installation av laddboxar/elbilsladdare – dock inte för vår restid hem till kund. Reduktionen dras direkt på fakturan så att du som kund inte behöver ligga ute med någon extra kostnad. Det innebär att om du nyttjar Grön Teknik betalar du endast drygt hälften av beloppet som står i vår offert.

Omfattas laddkabeln av Grön Teknik?
Ja, det gör den. Allt material som hör till laddboxen omfattas av skattereduktionen.

Vad kostar det?
Med rätt information från dig som kund kan vi lämna en exakt offert som gäller specifikt för dig, där inga extra kostnader tillkommer. Med vår installation får du ett pris som ofta är billigare än standardinstallationer av laddboxar som erbjuds av andra företag på marknaden.

 

031-495094
laddbox@nihlenelmontage.se

Eller kontakta oss på Facebook

Sammanslag

Offertförfrågan

Kontakta oss

Lämna ett meddelande i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan!

Fler kontaktuppgifter