Hero Small
Hero Small

Byte till LED-armaturer

Vi erbjuder installation av moderna LED-armaturer som ger bättre ljus, är mer energieffektiva och billigare i drift – jämfört med vanliga lysrör.

Under 2023 börjar ny EU-lagstiftning gälla som innebär att vanliga lysrör och kompaktlysrör inte längre får säljas inom EU. Det innebär att många bostadsrättsföreningar, företag och privatpersoner behöver byta ut en stor del av sin belysning.

Vi rekommenderar att man agerar i tid och tänker smart när lysrören ska bytas ut. Genom att välja en LED-armatur kan man i regel spara 50–70% av sin elförbrukning jämfört med vanliga lysrör.

Att endast byta ut lysrören till LED-lysrör och behålla den gamla armaturen är att tänka kortsiktigt. Eftersom äldre armaturer inte är anpassade för LED-ljus från början krävs en högre watt för att uppnå samma ljusstyrka som med moderna LED-armaturer. Brinntiden för LED-armaturer är dessutom längre vilket innebär färre byten över tid jämfört med ett byte till endast LED-lysrör.

Moderna LED-armaturer är dessutom ett bättre alternativ för miljön. Både på grund av den lägre energiförbrukningen och på grund av att LED-armaturer håller längre än andra alternativ.

När det är dags för er att byta ut era gamla lysrör – hör av er till oss så hjälper vi er.

 

Vanliga frågor

Varför måste man byta ut gamla lysrör?
Ny EU-lagstiftning innebär att kompaktlysrör och vanliga lysrör från och med 2023 inte längre får säljas.

Hur mycket energi kan man spara?
I regel sparas mellan 50–70% av elförbrukningen med en LED-armatur jämfört med ett vanligt lysrör.

Hur lång payoff-tid är det på ett armaturbyte?
Beroende på ditt elpris kan du räkna på att investeringen betalar av sig på mellan 1–3 år, eftersom LED-armaturer kräver en lägre energiförbrukning. 

Räcker det inte att bara byta lysrören till LED?
Armaturerna för vanliga lysrör är ofta gamla och har inte heller samma livslängd som LED-armaturer. Att endast byta till LED-lysrör kommer dessutom innebära flera byten i framtiden eftersom de har en kortare brinntid än LED-armaturer. Med endast LED-lysrör finns heller ingen garanti på att de är anpassade efter den gamla armaturen.

Offertförfrågan

Kontakta oss

Lämna ett meddelande i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan!

Kontakta oss