Hero Small
Hero Small

Gatubelysning

Vi på Nihlén Elmontage kan gatubelysning. Under många år har vi ansvarat vi för den allmänna gatubelysningen i sydvästra Göteborg och Ale kommun. Totalt sköter vi drift och underhåll för närmare 40 000 ljuspunkter. Oavsett om det handlar om en lyktstolpe som blivit påkörd eller armaturer som ska bytas ut är vi där och ser till att gatorna förblir upplysta.

All den kompetensen och erfarenheten har vi i ryggen när vi installerar gatubelysning till våra övriga kunder.

Vi riktar oss till vägföreningar, bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar. Oavsett om det är ett kortare gångstråk eller en längre väg som ska lysas upp kan vi hjälpa er med att installera gatubelysning.

Vi är väldigt erfarna och prisvärda inom armaturbyten, felsökningar, kabelfelsreparationer, byte av gamla eller skadade lyktstolpar och skötsel av belysningsanläggningar. Vi samarbetar med markentreprenörer och kan utföra nya belysningsanläggningar i gatu- och parkmiljö i egen regi.
Att uppgradera gatubelysningen i ett område har många fördelar. De LED-armaturer vi rekommenderar har en livslängd på minst 20 år och är väldigt energisnåla. Det innebär att våra kunder får en gatubelysning som ofta kräver mindre underhåll och är billigare i drift än vad de hade innan.
Gatubelysning med LED ger också ett bekvämare ljus som gör att bilister och trafikanter lättare kan se färger och bedöma avstånd. På så sätt bidrar gatubelysningen till en ökad trafiksäkerhet.

När vi installerar ny gatubelysning använder vi en av våra liftbilar som gör att vi når alla delar på ett tryggt och säkert sätt. Det betyder också att du som kund endast betalar för de timmar som vi använder liftbilen hos dig, i stället för att betala en dagshyra som hade krävts om vi i vår tur hade hyrt in liftbilar vid varje insats.

 

Vanliga frågor

Kan ni byta ut lampor i våra lyktstolpar?
Självklart. Vi har liftbilar som gör att vi når alla delar av lyktstolpen på ett tryggt och säkert sätt.

Kan ni byta armaturer?
Absolut. De LED-armaturer för gatubelysning som vi installerar är dessutom väldigt energisnåla. I regel innebär ett armaturbyte från oss att kunden sparar mellan 50–70% av sin energiförbrukning jämfört med sina gamla armaturer.

Hur länge håller era LED-armaturer?
Vi jobbar bara med kända fabrikat där brinntiden är åtminstone 100 000 timmar, vilket med ett vanligt bruk motsvarar upp emot 25 år. Det går att jämföra med en ersättningslampa som kan ha en brinntid på upp till 20 000 timmar. En modern LED-armatur är dessutom anpassad för att skicka ljuset precis dit det ska till skillnad från äldre varianter som spiller betydligt mer ljus. På så sätt är de moderna armaturerna betydligt mer energieffektiva.

Hur vet vi att det blir ett tillräckligt bra ljus?
Med hjälp av armaturtillverkarna väljer vi ut rätt spridningsvinkel på ljuset och rätt ljusmängd baserat på hur det ser ut i ert område. Vi anpassar alltid ljuset efter verkligheten.

Vad kostar det?
Vi ger alltid en offert med fast pris per armatur som ska bytas.

Gatubelysning 1

Offertförfrågan

Kontakta oss

Lämna ett meddelande i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan!

Kontakta oss